Как да научим по-бързо английски език

март 20, 2014

Искате ли няколко съвета как по-лесно и бързо да научите английския език? А замисляли ли сте се всъщност кой език е най-труден за научаване? Ще ви кажем, че това със сигурност не е английският.

От европейските езици унгарският се смята за един от най-сложните. Той има 7 форми на спрежение на глагола и не спада към нито една от езиковите групи (славянска, латинска и т. н). Арабският, корейският и китайският са другите световни езици, които няма научаване, казано в кръга на шегата. За китайския знаем, че в зависимост от тона на произнасяне, казаната дума може да има различно значение. Езикът има пет тоналности плюс неутралния. Това как ви звучи? Обнадеждаващо е, че все пак английският не е толкова сложен и може да се научи и усвои лесно и бързо.унгария-300x235

Ето някои съвети той да се превърне в любимия ви език –

  • Запишете се на възможно най-добрия езиков курс, съчетан със свободното ви време и нивото на знания.
  • Поставете си цели – днес в срок от час и половина да научите 30 нови думи, например.
  • Учете езика по всякакви възможни начини – слушайте английска музика, английски телевизионни предавания, четете английска онлайн преса.
  • Всяка нова дума я записвайте и повтаряйте минимум по 20 пъти. Така упражнявате изговарянето й, а и в съзнанието ви се запечатва правилното изписване.
  • Създавайте си вкъщи домашни работи – опитайте се да си измислите сами упражнения, които да бъдат като домашна работа за следващия път.
  • Учете граматиката – и пишете всичко в тефтер, тетрадка или просто на бели листове. Пишете! Много лесно се учи език, когато визуално запаметявате чуждите думи.
  • Повтаряйте – заедно с новите уроци не забравяйте старите научени. Преговаряйте си предишни думи, изрази, специфични фрази.китайски-език

За накрая ще ви посъветваме също така винаги да си поставяте по-високи цели. Ако днес сте научили 15 нови думи, утре се постарайте да знаете вече 25. Днес сте слушали 20 минути телевизионно предаване на английски. Утре нека бъде цял час. И не забравяйте да си записвате – това със сигурност е напредък за всички.

Карта за отстъпки във ВеликобританияМалко за особеностите в английския говор